Wat is Offshore?

Bij Offshore (of outsourcing) verhuist een bedrijf de ontwikkeling van hun SaaS, internet/intranet, project management,… naar een lage loon land om de kosten te drukken. Meer en meer kiezen bedrijven voor offshoring omdat ze geen geschikte kandidaten meer vinden in eigen land.

U hoort de verhalen van de grote bedrijven die gigantische offshore departementen hebben opgezet in Indië, Pakistan of Indonesië. En u wil ook graag deze piste verkennen omdat dit u een enorm kostenvoordeel kan opleveren. U weet echter alleen niet waar te beginnen. U kent waarschijnlijk wel meerdere personen die u voor zo’n offshore avontuur hebben gewaarschuwd. U kent toch ook de horrorverhalen?

Wij nemen het u alvast niet kwalijk dat u zo denkt. We dachten vroeger ook zo, maar we hebben toch gedurfd om de stap te zetten. En met vallen en opstaan hebben we de ervaring opgebouwd en hebben een sterk offshore netwerk uitgebouwd.  En we kunnen vandaag dan ook met recht zeggen dat we uw project kwaliteitsvol aan een scherpe prijs mee kunnen helpen verwezenlijken.

De moeilijkheid bij offshore is de geografische en de culturele afstand. Een moeilijkheid die wij meteen oplossen door uw communicatie partner te zijn bij uw project. Wij helpen om de digitale transformatie mogelijk te maken voor iedereen. Ook u kan op een budget-vriendelijke manier uw processen automatiseren.

Neem succesverhalen zoals Whatsapp, die via outsourcing de meest gebruikte messaging-app ter wereld ontwikkelde. Een letterlijke quote van het Whatsapp team: “they are the best developers in the world.”