BrightOwl

BrightOwl groeit snel verder tot het online centrum rond jobs en rekrutering in de Life Science sector. Experten in de Life Science en gerelateerde industrieën, vinden bij BrightOwl een gecentraliseerde pagina van jobs beschikbaar bij meer dan 800 bedrijven. Zij kunnen registreren en rechtstreeks naar de jobs gaan. Bedrijven kunnen doorheen de geblindeerde profielen van de geregistreerde experten zoeken en mensen rechtstreeks uitnodigen voor een functie binnen hun bedrijf. BrightOwl werd werkelijkheid via offshore development.

Ga naar BrightOwl.pro

Technische Verwezelijkingen

Automatische web-scrapers, grote databases, origineel contact-invite systeem, fuzzy en elastic search zijn allemaal voorbeelden van technische verwezenlijkingen die BrightOwl vandaag al gebruikt.

Geoptimaliseerd

BrightOwl maakt gebruikt van meerdere, snelle servers die er samen voor zorgen dat achterliggende processen de algemene snelheid van de website niet in gevaar kan brengen. Dankzij de laatse webstandaarden en SEO technieken verschijnt BrightOwl bovenaan in de zoekopdrachten in de populairste web browsers.

Toekomst

Uniek gemaakte smart-advertising mogelijkheden en het uitbreiden van de huidige machine-learning processen.

We gaan nieuwe verdienmodellen introduceren en het project updaten naar de laatste nieuwe technieken zoals PHP7, Angular en Vue.

Technische Verwezelijkingen

Volledige automatische web-scrapers halen jobs van meer dan 800 bedrijven en plaatst ze in een database. Op BrightOwl kan die database doorzocht worden door het gebruik van keywoorden, locaties en andere filters. De modernste systemen worden gebruikt om het gebruiksgemak te vergroten. Zo kan er gebruik gemaakt worden van Approximate String Matching (fuzzy search)elasticsearch, en een profile-matching systeem dat de beste jobs voorstelt aan de hand van het profiel en het gebruiksgedrag van de zoeker. Het gebruiksgedrag wordt geregistreerd aan de hand van machine learning.

De bedrijven die ook geregistreerd staan op BrightOwl, kunnen door een database zoeken die geblindeerde profielen bevat van alle geregistreerde experten. Als zij een interessant profiel tegenkomen, kunnen zij deze uitnodigen via het systeem voor een functie die het bedrijf zelf kort beschrijft. Een email en sms worden verstuurd naar de kandidaat, die deze kan accepteren of afwijzen door middel van 1 klik. Pas als het geaccepteerd wordt, krijgt het bedrijf toegang tot het volledige profiel inclusief de contact gegevens.

Geoptimaliseerd

Een modern systeem dat gebruik maakt van de beste technieken is alleen relevant als het ook naar behoren werkt. Daarom draait BrightOwl op meerdere, snelle servers die volledig future-proof zijn en makkelijk uitgebreid kunnen worden in de toekomst. De zwaarste processen die in de achtergrond draaien, staan los van de algemene website om het gebruiksgemak en de hoogste snelheid te waarderen.

Door gebruik te maken van de beste internet standaarden (zoals SEO technieken), zorgen we ervoor dat BrightOwl door Google en andere browsers gezien wordt als een waardevolle website die een meerwaarde kan bieden voor de bezoekers. Hierdoor wordt BrightOwl steeds vaker en hoger geplaatst in zoekopdrachten en zijn we in staat het platform verder te doen groeien op een organische manier.

Toekomst

Er liggen nog enkele verdere ontwikkelingen op de horizon voor BrightOwl, zoals geïntegreerde smart-advertising mogelijkheden en het verder uitbouwen van machine learningalgoritmes die de user experience nog beter zullen maken.

We gaan nieuwe verdienmodellen introduceren, een web spider ontwikkelen die het web afschuimt en automatisch nieuwe websites vindt om automatisch vacatures af te halen en het huidige systeem updaten naar de laatste nieuwe technieken zoals PHP7Angular en Vue.js.